Voordelen

'Softe' voordelen

Er zijn diverse redenen om een systeem als e-rijschool in gebruik te nemen. Misschien wilt u minder tijd aan administratie besteden. Misschien heeft u een kleine school en u wilt meer personeel en voertuigen aanschaffen zonder het overzicht te verliezen. Wellicht wilt u het imago van uw school nog professioneler maken door specifiek educatief materiaal aan de leerlingen aan te bieden voorafgaand aan een les.

Van de vele voordelen die e-rijschool biedt, is het systeem om de volgende twee voordelen alleen al de moeite waard. Tijdbesparing bij het maken van afspraken en meer inkomsten.

Een paar 'harde' getallen over de huidige status van e-rijschool. Hoewel e-rijschool een nieuw systeem is wordt het momenteel door 27 scholen met 93 instructeurs en 3140 leerlingen gebruikt. De eerste school die met het systeem is begonnen heeft er inmiddels 2,5 jaar ervaring mee.

Tijdbesparing bij het maken van afspraken

U weet zelf het beste hoeveel tijd het u kost om afspraken te maken. Tegen de tijd dat de mogelijke tijdstippen voor een les zijn besproken, de agenda is bijgewerkt en een afsprakenkaart is ingevuld bent u zo al 3 minuten verder. Met e-rijschool ziet u in één oogopslag in de planner welke lessen geschikt en beschikbaar zijn voor de leerling. Met twee keer klikken is de les met voertuig gereserveerd, heeft u een aantekening van de kosten en ontvangt de leerling een bevestiging per e-mail/SMS. Dat scheelt al tijd, maar nog beter is het als de leerling online zijn eigen les boekt. De twee figuren tonen het deel van de lessen die online gereserveerd zijn sinds e-rijschool in de twee eerste scholen wordt gebruikt.

Bij beide scholen is het aantal internet-reserveringen binnen een aantal weken geklommen tot een lange termijn gemiddelde van meer dan 40% van alle reserveringen. Dit scheelt beide scholen meer dan een uur per week. Dat betreft de tijd op het drukste moment van de dag, namelijk tussen twee lessen in.

Tot en met april 2010 zijn meer dan 88.400 reserveringen door e-rijschool gemaakt, waarvan 30% zijn door leerlingen zelf.

Meer inkomsten

Met e-rijschool kunnen studenten niet alleen lessen per internet reserveren, maar ook annuleren. Ze zijn op de hoogte van de annuleringsvoorwaarden van de school en deze kosten worden automatisch berekend in geval van annuleren. Natuurlijk is de les dan weer beschikbaar voor een andere leerling tot op de laatste minuut. Bij een last minute reservering ontvangt u een SMS. Uw kans om de agenda vol te krijgen is hiermee toegenomen. Het deel van uw lessen dat volgeboekt is hangt van vele factoren af, maar de twee eerste scholen die e-rijschool gebruiken halen een gemiddelde van 90%. Slechts een extra afspraak per maand per instructeur is genoeg om de kosten van e-rijschool te dekken.